keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Pikavisiitti Pärnuun - kesä tulee sittenkin!

Blogin kirjoittaja pääsi käymään Pärnussa pitkän viikonlopun helatorstain aikana ja täytyy todeta että kyllä, kovasti kesä teki tuloaan Pärnussa. Ei se kevät vielä kauheasti Etelä-Suomen kevättä edellä ole, mutta kevät tosiaan teki tuloaan ja puissa oli jo lehdet mukavasti.

Turisteja ja Suomen rekisterissä olevia autoja oli kohtuullisen paljon, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Kesään verrattuna joka puolella oli aika lailla tyhjää, mutta eipä tuo haitannut, päinvastoin.

Majoitumme tällä kertaa suosikkipaikassamme Suvilassa, jossa on kaikki perheellemme tarpeellinen ja vähän ylikin. Sijainti on myös sivussa keskustan mölinöistä, mutta silti kivan kävelymatkan päässä niin keskustasta kuin rannastakin. Rannalla pistettiin jo kovaa vauhtia pystyyn kesäkauden terasseja ja siirreltiin rannalle puhaltaneita hiekkoja oikeisiin paikkoihin. Alohan päädyssä ei vielä näkynyt legendaarista punaista oluttelttaa, sehän se taitaa Pärnussa olla se kesän merkki samoin kuin västäräkki täällä Suomessa.

Rannalla oli vielä tilaa ja vesi korkealla...


Pärnussa on paljon erilaisia kauppoja ja kauppakeskuksia runsaasti kaupungin asukaslukuun verrattuna. Port Arthur 1 & 2, Pärnu Keskus ja Kaubamajakas... siinä isoimmat. Tuli käytyä myös Kaupmees -tukussa, jossa on aika paljon tavaraa, mutta hintatietoinen pitää tietenkin olla sielläkin.

Alkoholiahan Virossa saa myydä melkein jokaisessa kaupassa ja kioskissa ainakin toistaiseksi ja tuli käytyä katselemassa kauppojen tarjontaa ja löytyihän sieltä kaikkea kivaa maisteltavaksi. Port Arthurin vieressä sijaitsee iso City Alko, mutta tuli Pärnusta löydettyä myös SuperAlko, eli saman firman putiikki mikä Tallinnassakin toimii. Ei kauppa hirveän iso ole, mutta kyllä sieltä löytää kaiken tarpeellisen.

Muuten aika Pärnussa menikin sitten syödessä hyvin, mm. Steffaniessa, Kaupamajakaksen BBQ Baby Ribsissä. Kerran tuli käytyä myös Margaritassa, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Mõnus Margarita. Kaukana ollaan kuitenkin niistä päivistä jolloin hinnat oli matalat ja ruuan laatu erinomaista. Nyt se taitaa olla niin että ruuan laatu on matalaa ja hinnat korkeat... No Pärnussa riittää paljon mainioita ruokapaikkoja.

Bensan hinta oli edelleen n. 40 senttiä Suomen tasoa alempana, joten kun olimme omalla autolla liikenteessä, niin tietenkin tankki täyteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti